Lesz Nyugdíjam

Lesz Nyugdíjam

Tippek a nyugdíjbiztosításhoz

2017. március 20. - lesznyugdijam

Legyen szó bármilyen megtakarításról, vagy akár feladatról, mi magyarok rendkívül leleményesek tudunk lenni. Nem elégszünk meg azzal, hogy mondjuk van egy jó nyugdíj megtakarításunk, mi még többet akarunk kihozni belőle. Az alábbiakban azt fogjuk taglalni, hogyan lehetséges ez a nyugdíjbiztosítások esetén.

itt-vannak-az-uj-nyugdijbiztositasok-2015-bennybpobo.PNG

A legfontosabb a jó választás

Természetesen akár egy kevésbé jó nyugdíjbiztosításnál is lehet ügyes trükköket alkalmazni, de sokkal hatékonyabb, ha ezt a számunkra megfelelőnél alkalmazzuk. Éppen emiatt az első tipp, hogy gondos mérlegelés, és összehasonlítás után válasszuk ki a számunkra ideális nyugdíjbiztosítást. Nem elegendő csupán a TKM mutatókat megnézni, hiszen az csak konkrét eseteket mutat meg. Már akkor nem igaz ránk, ha nem 10, 15 vagy 20 évre szerződünk. Akkor se ha nem éves díjat fizetünk átutalással, és akkor sem, ha nem pont akkora összeget takarítunk meg, mint az a feltételekben szerepel.

Ugyanígy nem érdemes csak a várható hozamok alapján választani. Bár a múltban elért hozamok megmutatják, hogy melyik alapkezelő, hogyan reagál egyes piaci körülményekre, de a jövőre nézve semmilyen garanciát nem jelent.

Ezért van szükség pontos kalkulációkra, és teljes körű összehasonlításra.

Figyeljünk az adókedvezményre!

Azzal mindenki tisztában van, hogy a nyugdíjbiztosításokba befizetett pénzünk után 20%-os, évente legfeljebb 130 ezer forintos adóvisszatérítés jár. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem minden biztosító fekteti be egyformán az adójóváírást. Akad ugyan pár biztosító, amely azokba az eszközalapokba fektet, ahogy a rendszeres díjakat is, de többen nem így tesznek. Ezeknél a biztosítóknál érdemes minden évben a minimális kockázatú (és alacsony hozamú) eszközalapokat átváltani, egy kicsit magasabb kockázatú, de várhatóan magasabb nyereségű eszközalapba.

Az alkalmi befizetések előnye

Végül, de nem utolsó sorban egy nagyon jó tipp, hogy a rendszeres díjakon felül, eseti befizetéseket helyezzünk el a nyugdíjbiztosításunkban. Először is a több pénz, több nyereséget termel. Másodszor az eseti befizetések utána is jár a 20%-os adókedvezmény. Harmadrészt ez a jóváírt adókedvezmény is további nyereséget termel. Lehet ennél jobbat kitalálni?

Használjuk ki a lehetőségeinket!

Összegezve a fenti sorokat, számos jó esély kínálkozik számunkra, hogy a várható nyugdíjas életszínvonalunkon növeljünk. És nem is kell ehhez nagy pénzügyi tudás, mindössze csak annyi, hogy odafigyelünk, és tudatosan készülünk az idős éveinkre. Ennek első lépése, hogy felkeresünk egy szakembert, aki segít nekünk megtalálni azt a nyugdíjbiztosítást, amely a leginkább passzol hozzánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lesznyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr1312355733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása